Emekli olmak istemedi, daha fazla tazminata kondu

Emekli olmak istemedi, daha fazla tazminata kondu

Emekli olmayı reddeden vatandaş daha fazla tazminat almaya hak kazandı! Tüm detaylar haberimizde.

Bir vatandaş emekli olmak istemedi. Sonrasında olaylar büyüdü ve daha fazla tazminat hakkı kazandı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİ OLMADI VE DAHA FAZLA TAZMİNAT ALDI

ABD Louisina eyaletinde üretim ve dağıtım şirketi olarak faaliyette olan J&M Industries şirketinde çalışan 65 yaşındaki kadın yaş ayrımcılığına uğradığını iddia ederek hakkını hukuk yoluyla aramaya başladı. ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu şirketin 20 senedir şirket çalışanı olan kadına 65. yaş günü itibariyle emeklilik baskısı yapıldığını söyledi. 20 senedir şirkette çalışan kadına şirket yöneticisi tarafından emekli olma ve yaş baskısı yapıldığı iddia edildi. 

65 yaşındaki kadına yaş ayrımcılığı tazminatı

EEOC ülkedeki çalışan kişilere yapılan ayrımcılık ya da tacizlerle ilgileniyor ve yapılan açıklamalara göre kadının çalışmayı bırakma gibi bir isteği olmadığı söylendi. Şirket ekonomik belirsizlikleri öne sürerek kadının pozisyonunu kaldırdı ve kadını işten çıkarmaya çalıştı. Şirket daha sonra aynı pozisyon için 39 yaşındaki başka birini kadrosuna dahil etti. 65 yaşındaki kadının yaşından dolayı işten çıkarılmadığını söyleyen şirket yeni gelen kişinin ondan daha fazla iş yaptığını iddia etti. Gelişmeler sonrasında mahkeme şirketin 65 yaşındaki kadın çalışana 105 bin dolar tazminat ödemesine karar verdi. Karar yaş ayrımcılığından koruma sebebiyle verildi. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.