Çocuk destek ödemeleri hesaplara yatırılmaya başladı

Çocuk destek ödemeleri hesaplara yatırılmaya başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal ve ekonomik destek (SED) ödemelerinin hesaba aktarıldığını duyurdu. Bakan Göktaş, Ocak ayında 863 milyon TL sosyal ve ekonomik destek (SED) dağıtıldığını açıkladı.

SED ödemeleri ile ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuklara sosyal destek sağlamak ve eğitim masraflarını karşılamak amacıyla Ocak ayında 863 milyon SED ödendiğini söyledi. Bakan Göktaş, çocuklara yönelik hizmetlere özel olarak önem verildiğini, hizmetlerin çocukların farklı ihtiyaçları dikkate alınarak çeşitlendirildiğini, SED'li çocukları ailelerinden ve sosyal çevrelerinden ayırmadan desteklediklerini kaydetti.

Çocuk destek ödemeleri hesaplara yatırılmaya başladı

Bakan Göktaş, çocukların özgüvenli, eğitimli, sağlıklı, milli değerlerle donanmış insanlar olarak yetişmeleri konusunda kararlılıklarının tam olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede çocukların sosyal bakımdan desteklenebilmesi ve aynı zamanda eğitim giderlerinin de karşılanabilmesi adına Ocak ayının tutarı olan 863 milyon TL SED ödemesini hesaplara gönderdik” dedi. Göktaş, çocukları geleceğe hazırlamak için aile bütünlüğünü korumanın ve ailelerle birlikte çalışmanın önemine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Çocukların ekonomik nedenlerle ailelerinden ayrılmasını önlemek istiyoruz. Çocukların aile ortamındaki gelişiminin toplumsal değerlerin yaşatılmasında önemli rol oynadığına inanmaktayız. Aile odaklı sosyal hizmet modelimiz ile çocukların aile ortamındaki gelişiminin önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Onlar ailelerinin bakımı ve sıcaklığı içinde büyüyecekler."

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.