Canlı yayında duyurdu: 1 Nisan'da çifte zam geliyor

Canlı yayında duyurdu: 1 Nisan'da çifte zam geliyor

1 Nisan'da emeklilerin yüzü gülecek! Çifte zamma hazır olun! Detaylar haberimizde...

Türkiye'de 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerin hemen ardından, emeklilere çifte zam müjdesi geldi. Gazeteci Cem Küçük'ün yayınında yapılan duyuruya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki hükümet, seçim sonrasında emekli maaşlarına ek zam yapma planlarını değerlendiriyor.

TGRT Haber Ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız'ın canlı yayında paylaştığı bilgilere göre, emeklilere yapılacak ek zammın 1 Nisan'da gerçekleşmesi bekleniyor. Bu adım, seçimler öncesi emeklilerden gelebilecek olası tepkileri önlemeyi hedefliyor.

Açıklanan bilgilere göre, emekli maaşlarına ek zamın yanı sıra bayram ikramiyelerinde de artış olabileceği belirtiliyor. Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 8-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatması öngörülüyor. Yıldız, bu konuda yaptığı açıklamada, "Dolayısıyla bayram ikramiyelerine öncesinde bir miktar artış gelebilir. Beklentiler de o yönde." şeklinde ifade etti.

emeklilere seyyanen zam

Geçtiğimiz yıl başvurularını tamamlayan EYT'lilerin ise bayram ikramiyesinden faydalanabileceğini belirten Yıldız, başvuruların 31 Mart 2024 tarihine kadar tamamlanması durumunda Ramazan Bayramı ikramiyelerinin alınabileceğini söyledi. Ancak başvuruların bu tarihten sonra yapılması halinde, ikramiyenin kurban bayramında alınabileceği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "2024 yılını emekli yılı ilan ediyoruz" açıklamasının ardından yapılan bu hamle, emeklilerin beklentilerini karşılamaya yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor. 1 Nisan'da gerçekleşecek olan bu ek zam, emeklilere maddi anlamda rahatlama sağlayacak gibi görünüyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.