Çalışanları sevindiren maaş zammı: 35 bin TL'ye yükseltildi

Çalışanları sevindiren maaş zammı: 35 bin TL'ye yükseltildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde tarihi toplu iş sözleşmesi! 10 bin 500 personeli ilgilendiren protokolde en düşük işçi maaşı 35 bin 40 TL olarak belirlendi. Başkan Tahir Büyükakın, 'En iyi anlaşmaları yaptık' dedi, çalışanlar halay çekerek zamı kutladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ndeki 10 bin 500 kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi çerçevesinde en düşük işçi maaşı 35 bin 40 TL olarak tespit edildi. İmzaların atıldığı etkinlikte, Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Kaynaklarımızı en üst düzeye çıkarmak amacıyla çabaladık. Türkiye’nin en avantajlı anlaşmalarını gerçekleştirdik" ifadesini kullandı. Çalışanlar ise ücret artışını coşkuyla karşılayarak davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Toplu iş sözleşmesi etkinliğinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy ve Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, protokol imzalarını paylaştı. Başkan Büyükakın, imza törenindeki konuşmasında, "Mutluluğun tablosunu çizebilir misin?" derler ya, işte bu tablo mutluluğun sembolü. 'Mutlu bir kent' hedefiyle yola çıktık. Her zaman, 'Belediye, şehrimizin bize verdiği bir emanet ve bu emaneti layığıyla yerine getireceğiz' düsturunu benimsedik. Çalışanlarımızı memnun etmek adına çabaladık ve bu çaba, şehrimizi mutlu kılmanın bir parçası oldu." sözlerini dile getirdi.

kocaeli büyükşehir belediye

Başkan Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin mali durumu hakkında, "Bu Yuvacık Barajı'nın borcu. Büyükşehir Belediyesi'ni borç yükü altına sokan sizlersiniz. Borç yönetimi sayesinde işçilerimin yüzünü güldürebiliyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en sağlam mali yapısına sahip belediyedir. Hazine dışında hiç kimseye borcumuz yok. Bankalar ve diğer borçlar eklenince en fazla borçlu olan belediye İstanbul Büyükşehir Belediyesi'dir" dedi.

Büyükakın, "Peygamberimiz, 'İşçinin alnının teri kurumadan hakkını verin' diyor" ifadesini kullanarak, "Sizi 'diğerleri' olarak hiç görmüyoruz. Beraber yürüdüğümüz yol arkadaşlarımız olarak görüyoruz. İmkanlarımızı sonuna kadar zorluyoruz. Türkiye'nin en avantajlı anlaşmalarını gerçekleştirdik. Yüzü gülen işçi, vatandaşa hizmet ederken de onları mutlu eder. Sizi enflasyona ezdirmeyen, eldeki imkanları en iyi şekilde düzenleyerek en düşük maaşı 34 bin 40 TL olarak belirledik. Personelden gelen zam talebine bin TL daha ekleyerek en düşük ücreti 35 bin 40 TL yaptık" diye konuştu.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, "İnancımıza göre, insana yapılan işin karşılığı anlayışı vardır. Hep birlikte bu ideale yönelik mücadeleyi veriyoruz. Emek olmadan ekmek olmayacağını biliyoruz. Kimseyi ayırmadan, her üyemizi kutsal görerek çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Her zorlukta yanımızda olan ve başkan Tahir Büyükakın'la yoldaş olmaktan gurur duyan biri olarak teşekkür ediyorum. Protokolün, şehrimize ve emekçilere hayırlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

kocaeli büyükşehir belediye

Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, "Her iki tarafın da anlaşmaya varmasıyla bu birleşikliği resmileştirmiş durumdayız. Bu anlaşmanın daha ileri düzeydeki protokollere örnek olmasını temenni ederim. Kentimize bereket ve uğur getirmesini diliyorum" sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

Yapılan protokol ile 2023 maaş tabanlarında iyileştirmeler gerçekleştirilirken, tüm günlük ücretlere ve sosyal haklara zam yapıldı. Protokolün imzalandığı 15 Şubat tarihinden geriye dönük ödemelerin de yapılacağı belirtildi. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak zam sevincini çalışanlar, davul zurna eşliğinde halaylarla kutladı. Sözleşme kapsamında yer alan tüm çalışanlara her ay aile yardımı adı altında bin 729,45 TL ödeme yapılacak. Bu şekilde imzalanan sözleşme ile Büyükşehir'de en düşük net ücret 35 bin 40 TL oldu. Büyükşehir, İSU ve Belde AŞ'de çalışan personeli ilgilendiren toplu sözleşmede işçilerin en düşük günlük ücreti 640 TL'den bin 130 liraya çıkarıldı. Yemek ücretine ek olarak, 92 TL olan miktar 157 TL'ye yükseltildi ve yol ücreti 50 TL'den 80 TL'ye çıkartıldı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.