Borsa'da halka arz fırtınası yeniden başlıyor

Borsa'da halka arz fırtınası yeniden başlıyor

Borsada halk arz fırtınası sürüyor. Bir şirket daha halka arz rüzgarına katılacağını duyurdu. Peki halka arz rüzgarına katılacak olan yeni şirket hangisi? Talep toplama tarihleri ne zaman?

Borsada halka arz dalgası devam ediyor. Onur Yüksek Teknoloji AŞ 22-23 Mayıs tarihlerinde sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle hisselerini halka arz edecek. Şirketin halka arz sonrası piyasa değeri 3,11 milyar TL olarak hesaplandı.

19,73 Milyon TL Nominal Değerinde Pay Satışa Çıkıyor

Şirketin sermayesi 50 milyon TL'den 62,83 milyon TL'ye bedelli artırılırken bu artıştan doğan 12,83 milyon TL'lik pay ile birlikte mevcut ortaklardan Cengiz Dede’nin 3,2 milyon TL Noyan Burçin Dede’nin 1,6 milyon TL Tolga Dede’nin 1,6 milyon TL ve Nurgül Dede’nin 500.000 TL nominal değerli payları halka arz edilecek. Toplamda 19,73 milyon TL nominal değerli pay piyasaya sunulacak.

Borsa'da halka arz fırtınası yeniden başlıyor

Global Menkul Değerler AŞ'nin aracılık edeceği bu halka arzda 1 TL nominal değerli paylar 49,50 TL sabit fiyat üzerinden satılacak. Halka arzın toplam büyüklüğü 976,6 milyon TL olarak belirlenirken halka açıklık oranı yüzde 31,40 olacak.

Onur Yüksek Teknoloji AŞ önümüzdeki bir yıl boyunca kendi paylarını satmayacağını ve bedelli sermaye artırımı yapmayacağını taahhüt etti. Ayrıca şirket ortakları da bir yıl boyunca Borsa'da pay satışı gerçekleştirmeyeceklerini ve halka arz fiyatının altındaki bir fiyattan pay satışı yapmayacaklarını beyan ettiler.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.