Borsa İstanbul rekor tazeledi! Sonunda 9 bin puanı aştı

Borsa İstanbul rekor tazeledi! Sonunda 9 bin puanı aştı

Borsa İstanbul'da kritik seviye aşıldı. Detaylar haberimizde...

Borsa İstanbul, 9 Şubat 2024 tarihinde günün ilk yarısında muazzam bir performans sergileyerek BIST 100 endeksini tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıdı. 9.016,02 puana ulaşan endeks, finans dünyasında dikkat çekici bir rekora imza attı.

Günün ilk yarısında elde edilen bu rekor seviye, önceki kapanışa göre 36,09 puan ve yüzde 0,40 değer kazancını temsil ediyor. Toplam işlem hacmi ise 54,6 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Madencilik sektörü, endeks içinde yüzde 3,08'lik kazancıyla en fazla kar elde eden sektör oldu, bankacılık endeksi ise yüzde 0,63'lük bir değer kaybı yaşadı. Sigorta sektörü ise yüzde 0,84'lük kayıpla günü tamamladı.

borsa yatırım

Analizlere göre, küresel pay piyasalarında, ABD'den gelen güçlü ekonomik verilerin yanı sıra şirket karlılıklarının beklentileri aşmaya devam etmesi, Borsa İstanbul'da risk iştahını destekleyen unsurlar arasında yer alıyor. Analistler, bu durumu "yumuşak iniş" senaryolarını destekleyen bir gösterge olarak değerlendiriyor.

Öğleden sonra ise analistler, yurt içi ve yurt dışında veri gündeminin sakin olacağını belirtiyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.140 puanın direnç, 8.900 ve 8.800 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu vurguluyorlar. Borsa İstanbul, bu rekorla yatırımcılara umut dolu bir tablo sunarken, küresel ekonomik gelişmelerin de yakından takip edilmesi gerekiyor.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.