Araç alış ve satışlarında yeni dönem başladı

Araç alış ve satışlarında yeni dönem başladı

Ankara'da Devreye Alınan Yeni Uygulama ile Kusurlu Araç Alım Satım Uyuşmazlıkları Türkiye Genelinde Mahkemeye Gerek Kalmadan Hızlı ve Etkili Bir Şekilde Çözülecek! MASFED Başkanı Aydın Erkoç, MASFEDTAM Tahkim Sistemi ile Sorunlu Araç Alım Satımlarını Ele Alacaklarını Açıkladı.

Araç alım-satımındaki uyuşmazlıkların çözümü için yeni bir uygulama devreye alındı. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu bünyesinde kurulan MASFEDTAM adlı tahkim mekanizması, kusurlu araç alım satımıyla ilgili sorunları mahkemeye gitmeden hızlı bir şekilde çözme imkanı sunuyor. Başkent Ankara'da başlatılan bu uygulama, kısa süre içinde Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

MASFED Başkanı Aydın Erkoç, yeni sistemin detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, MASFEDTAM tahkim mekanizması aracılığıyla Türkiye genelindeki her türlü sorunlu araç alım satım uyuşmazlıklarını mahkeme sürecine gerek kalmadan çözüme kavuşturacaklarını belirtti. Bu adımın, sektördeki hareketliliği ve 70 bin motorlu araç satıcısının faaliyet gösterdiği bir ortamda ortaya çıkabilecek sorunları çözmek adına atıldığını ifade etti.

araç satışı

Erkoç, araç alım satımında sıklıkla karşılaşılan sorunlardan bazılarını da vurgulayarak, kilometre sıfırlama ve kazalı araçların kusursuz gibi satışa sunulması gibi durumların sektöre zarar verdiğini dile getirdi. MASFEDTAM'ın kuruluş amacının, bu tür sorunlara çözüm bulmak ve sektörü daha itibarlı hale getirmek olduğunu belirtti.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu tarafından oluşturulan disiplin kurulu sayesinde, geçtiğimiz yıl içinde 600 başvurunun yapıldığını ve bu başvurulardan 598'inin çözüme kavuştuğunu ifade eden Erkoç, sektördeki eksiklikleri gidermek için yeni bir adım atma kararı aldıklarını belirtti.

MASFEDTAM Başkanı Salih Kılınç ise vatandaşların başvurularını "0 (312) 282 46 46" numaralı telefon aracılığıyla veya "www.masfedtam.com.tr" adresinden yapabileceklerini ifade etti. Başvuruların hemen değerlendirmeye alındığını ve sorunların en geç 1 hafta içinde çözüme kavuşturulmaya çalışıldığını belirten Kılınç, tahkim sürecinin başlaması için taraflar arasında anlaşma olması veya mağduriyetin başvuruyla başlamasının yeterli olduğunu söyledi.

araç alım satım

MASFEDTAM'ın sunduğu hizmetin mahkeme ücretlerinden daha düşük bir ücretle gerçekleştiğini belirten Kılınç, bu sayede devletin yükünün azalacağını ve vatandaşların daha hızlı bir çözüme ulaşabileceklerini ifade etti. Vatandaşlara, araç alım satımlarında yaşanan anlaşmazlıklarda "Ortaya çıkacak anlaşmazlıkta tahkim yetkilidir." ifadeli bir dilekçeyi karşılıklı imzalamalarını önererek, yaşanan sorunların daha hızlı çözülmesine katkı sağlayabileceklerini belirtti.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.