Ankara'da Halk Ekmeğe okkalı zam

Ankara'da Halk Ekmeğe okkalı zam

Ankara Halk Ekmek'te ekmeğin fiyatı 5 TL'den 6.5 TL'ye yükseldi! İşte detaylar...

Ankara'da Halk Ekmek tarafından yapılan açıklamaya göre, 250 gram ekmeğin fiyatı 5 liradan 6.5 liraya yükseltildi. Bu zam kararı, Ankara'da 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan ve 210 gram ekmeğin fiyatını 8 liraya çıkaran genel bir ekmek zammının ardından geldi. Ankara Halk Ekmek yetkilileri, maliyetlerdeki yüksek artışın, piyasada satılan diğer ekmek fiyatlarını da etkilediğini ve Halk Ekmek'te fiyat artışının kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Ekmek fabrikasında üretilen 250 gram normal ekmeğin, vatandaşların bütçesine büyük katkı sağladığı ifade edilen açıklamada, maliyetlerdeki artışın bu zorunlu fiyat artışına yol açtğı vurgulandı. Ankara Halk Ekmek, 5 Ocak Cuma gününden itibaren 250 gram ekmeği 6.5 TL olarak perakende satışa sunacak.

ankara halk ekmek

Ankara'daki bu gelişmenin yanı sıra, İstanbul'da da benzer bir zam beklentisi oluştuğu belirtiliyor. Şu an için İstanbul Halk Ekmek fiyatı 5 lira seviyesinde bulunsa da, hafta sonunda zam yapılması öngörülüyor. Bu durum, sigara, benzin ve motorin fiyatlarına ek olarak alkol ürünlerine de zam yapılan 2024 yılına ekonomik zorlukların başladığını gösteriyor.

Ankara Halk Ekmek, günlük 1 milyon civarında ekmek üretiyor ve bu gelişme, başkentteki ekonomik dengeler üzerinde etkili olabilir. İstanbul'da da zam beklentisi, halk ekmek tüketen vatandaşları olası fiyat artışları konusunda endişelendiriyor. Ekonomik dalgalanmaların, günlük hayatı ve temel tüketim ürünlerini etkilemeye devam ettiği bir dönemde, ekmeğe yapılan zamların vatandaşlar üzerindeki yansımaları yakından takip ediliyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.