Altının kilogram fiyatında flaş düşüş

Altının kilogram fiyatında flaş düşüş

Borsa İstanbul'un Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP), standart altın fiyatları kilogram başına 2 milyon 515 bin lira seviyesine düşüş gösterdi. Altın piyasasında günün öne çıkan işlem hacmiyle dikkat çeken kurumlar arasında Türkiye İş Bankası, İstanbul Altın Rafinerisi, Uğuras Kıymetli Madenler, NMGlobal Kıymetli Madenler ve EHG Yetkili Müessese yer aldı.

Altın piyasasında gün içerisinde dalgalanmalar yaşanırken, standart altının kilogram fiyatı en düşük 2 milyon 504 bin lira ve en yüksek 2 milyon 550 bin lira seviyelerini test etti. Günün kapanışında ise, bir önceki güne göre %0,1'lik bir düşüşle 2 milyon 515 bin lira seviyesine geriledi. Önceki işlem gününde, standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 518 bin lira olarak kaydedilmişti.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP), altın işlemlerinde toplamda 1 milyar 762 milyon 197 bin 282,53 lira değerinde bir işlem hacmi kaydedildi ve bu işlemlerin toplam ağırlığı 701,47 kilogram olarak gerçekleşti. Ayrıca, piyasada tüm metallerin toplam işlem hacmi 1 milyar 934 milyon 660 bin 620,88 lira olarak belirlendi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.