Altın fiyatlarına yıl sonu piyangosu vuracak

Altın fiyatlarına yıl sonu piyangosu vuracak

Yatırımcılar altın fiyatlarının durumunun ne olacağını merak ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı Şirin Sarı yıl sonu için altının rotasyonunu açıkladı. Altın yükselecek mi düşecek mi ?

Altın ve para piyasaları uzmanı Şirin Sarı, faiz indirimi beklentileri nedeniyle yatırımcıların risk iştahının arttığını belirterek, altın alımlarının yılın son çeyreğinde de devam edebileceğini kaydetti.

Portföydeki altın miktarının bitmediğini ve jeopolitik risklerin devam edeceğini söyleyen Sarı, altındaki yükselişin devam edeceğini kaydetti.

para

"Yılı %8,5 artıyla kapatacak"

Son altın performansının Bitcoin ile rekabet edebilecek seviyede olduğunu kaydeden Sarı, "altının bu yıl genel olarak% 8,5'lik bir artıyla sona ereceğini, diğer değerli metaller olan gümüş, platin ve paladyuma göre artı etki ile, platin ise eksi etkiyle bu yılı sonlandıracak." şeklinde aktardı. 

2023'ün Merkez Bankası'nın da altın alacağı yıllardan biri olduğunu ifade eden Sarı, "Fonda 2024'te ve bu yıl belli bir miktar altın olacak.2023'te başta Çin, Singapur ve Polonya Merkez Bankaları olmak üzere ilk 9 ayda 800 tonluk alımlar yapıldı. Büyük olasılıkla, son çeyrekte bile alım yapmaya devam ediliyor." dedi.

altın

Altın asla portföyde bitmez

Portföydeki altın miktarının azalmasına rağmen fonların, Merkez Bankalarının ve bireysel yatırımcıların son bulmadığını söyleyen Sarı, "Jeopolitik riskler hala devam ediyor. FED 'in bu konudaki kararı önemli." dedi.

Risk İştahı Artıyor

Sarı, FED' in faiz indiriminin yatırımcıların risk iştahını bir kez daha artırabileceğini ve 2024 yılı Mart ayı itibarıyla yeni bir faiz indiriminin beklendiğini söyledi. Altının önemli bir noktada olduğu söylenebilir. Para sürekli yer değiştiriyor. Geçen hafta kripto piyasasına girdi ve borsanın bir daha yükselmediğini söylerken, NASDAQ  yaklaşık% 57 yükseldi ve zirveden % 2 düştü.

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.