150 bin TL faizsiz evlilik kredisinde şartlar belli oldu

150 bin TL faizsiz evlilik kredisinde şartlar belli oldu

Yeni evlenecek çiftlere Aile Bakanlığı'ndan müjde geldi! Hemen faizsiz kredinizi alın! Ayrıntılar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik hazırlığındaki genç çiftlere maddi destek sağlamak amacıyla Aile ve Gençlik Fonu kapsamında devrim niteliğinde bir uygulamayı duyurdu. 15 Şubat'ta başlayacak başvurularla, çiftlere özel 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz evlilik kredisi verilecek.

Bu kapsamda, Aile ve Gençlik Fonu'nda başlatılan program, genç çiftlere ekonomik destek sağlamayı amaçlıyor. Bakan Göktaş, programın ilk aşamasının pilot olarak deprem bölgesinde başlayacağını belirtirken, bu bölge için özel şartlar uygulanacağını ifade etti.

Programdan yararlanmak isteyen çiftlerin, Bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından da benzer destekleri almaya devam etmeyi taahhüt etmeleri gerekecek. Başvurular, aile.gov.tr internet sitesi üzerinden alınacak.

aile bakanlığı

Ekonomik destek kısmıyla onaylanan başvuru sahiplerine toplamda 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz ve 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonun biriken paralarla sürecin yönetileceğini belirten Bakan Göktaş, ilerleyen süreçte programı tüm Türkiye genelinde yaygınlaştıracaklarını vurguladı.

Ayrıca, Bakan Göktaş'ın Katar ziyaretinden de bahsedildi. Katar'ın Türkiye'ye sağladığı destek ve dayanışmanın iki ülke arasındaki güçlü bağları simgelediğini belirttiği ziyarette, Türkiye'nin aile konusundaki başarıları Doha Deklarasyonu'nda öne çıktı.

Son olarak, Bakan Göktaş, televizyon dizilerine yönelik tartışmalardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirilen çalışmalara dikkat çekti. Aile, kadın ve Türkiye'nin güçlendirilmesi yolunda kararlılıkla ilerlendikten sonra, RTÜK ile yapılan iş birliği protokolü kapsamında 29 Şubat'ta önemli bir toplantının gerçekleştirileceğini ifade etti.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.