10 bin TL seyyanen zam çağrısı emeklileri heyecanlandırdı

10 bin TL seyyanen zam çağrısı emeklileri heyecanlandırdı

Emeklileri mutlu eden haber gelirken seyyanen artışlar dikkatleri çekti. Memurlara yüzde 50'ye yakın zam yapılırken 6 aylık enflasyon oranı kadar maaş artışı yapılacağı duyuruldu. İşte emeklilere yüksek enflasyon karşısında verilecek zam oranları...

Memur ve memur emeklilerinin 2024 yılının ilk yarısında zamlı maaşlar SGK ve Bağkur emeklilerin aylıklarında artışlar olurken 2024 yılında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarından oluşan yükselişle beraber kamu görevlileri hakem kurulu kararı açıklandı.

Aile yardım ödemelerinde en düşük memur maaşı 22.017 TL'den 32.861 TL'ye, en düşük emekli aylığı 9.876 TL'den 14.741 TL'ye yükseliş yaşandı. Maaş hesaplamalarında bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, döner sermaye, yabancı dil tazminatı ödemeleri dahil edilmezken aile ve çocuk yardımlar ilse dahil edilir.
emeklilere zam
EMEKLİLERE ZAM ORANLARINA TEPKİSİ
6 aylık açıklanan enflasyon üzerinde yüzde 37,57 olurken SSK ve Bağkur emekli olan vatandaşlarda değişiklik olmazken zam oranları devreye girdi. Memur emeklisinin zam oranları yüzde yüzde50'ye yakınlaşırken bu veriler üzerinde emekliler de seslerini yükseltmeye başlarken ekonomi üzerinde vatandaşlar devlete seslendi.
Maaşlara uygulanacak zamlara itirazlar çığ gibi büyürken en az yüzde 50 oranında zam beklendiğini seyyanen zam talepleri gündeme getirildi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.