Hazır yufkayla çıtır börek tarifi! Tam el açması gibi oluyor

Hazır yufkayla çıtır börek tarifi! Tam el açması gibi oluyor

Hamuru açmak istemeyenler için hazır yufka kullanılarak hazırlanan leziz börek tarifleri arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte sizi şaşırtacak tarif detayları..

Hamur açma zahmetine girmek istemeyenler için hazır hamur kullanılarak yapılan leziz börek tarifleri oldukça pratiktir ve lezzetli bir seçenektir. Kahvaltı veya akşam yemeği için mükemmel olan bu tarif, misafirlerinizi kesinlikle büyüleyecektir. Sizler için derlediğimiz pratik börek tarifi hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ

Malzemeler:

1 kilo yufka

1 yemek tabağı dolusu 3 farklı çeşit peynir karşımı

5-6 dal Mayısdanoz

Pulbiber

İçi ve üzeri için:

Yarım çay bardağı süt

1 kaşık sıvı yağ

1 kaşık yoğurt

1 yumurta sarısı

PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ

Hazırlanışı:

İlk önce hamur için dolguyu hazırlayın. 3 farklı çeşit peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Tadına göre pul biber ekleyin. Doldurmanın renginin bozulmasını önlemek için kırmızı pul biberi ekledikten sonra fazla karıştırmayın.

Bir kasede 1 yemek kaşığı yağı, sütü ve yoğurdu birleştirin (yumurtaları daha sonra ekleyin). Peynir dolgusunu, yoğurt/süt karışımını ve puf böreğini çalışma yüzeyine yayın. Hamuru pişireceğiniz tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. İlk önce iki kat hamur yapıyoruz. Bitmiş yufka hamurunu bir tepsiye yerleştirin ve tepsinin büyüklüğüne göre açın.

Önce süt-yoğurt karışımını kaşıkla hamurun üzerine dökün, ardından iç harcı hamurun üzerine eşit şekilde dağıtın. Daha sonra hamuru iki kat daha yayın. Bu işleme hamurunuz bitene kadar devam edin. Son hamur katını açtıktan sonra kalan yoğurt ve süt karışımına yumurta sarısını ekleyip çırpın ve hamurun üst katının üzerine tamamen yayın.

Dilerseniz çörek otu tohumu da ekleyebilirsiniz. 200 derecelik fırında üstü ve altı altın rengi oluncaya kadar pişirin. kareler halinde kesin ve servis yapın.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.