Yüzde 25 zammı az bulan emeklilerden ek zam talebi!

Yüzde 25 zammı az bulan emeklilerden ek zam talebi!

Emekli Sandığı, Bağ Kur ve SSK emeklileri yılın ilk 6 ayına yönelik olmak üzere toplamda yüzde 25 zam alacaklar. Maaş artışı, EYT'den emekli olanlar içinde dahil olmak üzere bu yıl ayrılan tüm emekliler için geçerlidir. Emekliler daha yüksek asgari ücret istiyor. Önümüzdeki hafta yapılacak meclis oturumunda görüşülecek olan emekli maaşı zammına yönelik son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmesi bekleniyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısına, toplam emekli maaşlarına yüzde 25 zam ve enflasyon farkı eklendi. Teklife eklenen maddelerle Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine yılda altı ay toplamda yüzde 25 zam yapılacak. Yönetmelik, Temmuz ayı itibariyle yürürlüğe girecek. EYT üyeleri de bu yüzde 25'lik ek artıştan yararlanacaklar..

EMEKLİLER EK ZAM DESTEĞİ BEKLİYORLAR

Yüzde 25 zammı az bulan emeklilerden ek zam talebi!

Diğer taraftan; asgari memur maaşı yüzde 85 artırılarak 22 bin liraya çıkarılırken asgari ücret yüzde 34 artırıldığı için yüzde 25'lik zam emeklileri memnun etmedi. Çalışanlar, emekli maaşlarının birkaç kademe düşürüldüğünü söyledi. Emeklilerin zor koşullarda yaşadığı değerlendirilirken Erdoğan'a en çok destek verenler emeklilerin olduğu söyleniyor. Şimdi emekliler Erdoğan'dan ek yardım istiyor.

Emekliler için verilen yüzde 25'lim zam uygulamasının önümüzdeki hafta yapılacak Genel Kurul'da görüşülerek kesinleşeceği ifade edilirken bu kapsamda emeklilerin gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Erdoğan emeklilere oranı artırın talimatı verirse, meclis önergesi oranı artıracaktır.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.