Yumurta fiyatlarına dev zam kapıda

Yumurta fiyatlarına dev zam kapıda

Yumurta fiyatlarına zam kararı Rusya'dan gelirken Rusya'nın Türkiye'den ithal edilen ürünlere uygulamış olduğu yaptırımlar veya mekanizmalar Türkiye'deki fiyatları etkileyeceği bildirildi. Rusya'nın Türkiye'de satın almaya başladığı veya satışını kolaylaştırdığı ürünler daha pahalı olacak. Bu ürünler bazı durumlarda domates bazı durumlarda ise narenciye olabiliyor. Rusya, Türkiye'den yumurta ihracat vergisi konusunda önemli bir karar aldı. Rusya Tarım Bakanı Dmitry Patrushev kararı açıklarken aynı zamanda t

Rusya Tarım Bakanı Patrushev, devlet televizyonu Rossiya'ya yaptığı açıklamada, Rusya'ya yumurta ithalatına ilişkin değerlendirmesini yaptı. Yumurtanın mevsimlik bir ürün olduğunu vurgulayan Patrushev, bu dönem içerisinde yumurta fiyatlarının da artacağını söyledi.

Yumurta fiyatlarının yılbaşından sonra düşeceğini umduklarını dile getiren Patruşev, “Bu hafta yumurtaların Azerbaycan'dan (Rusya'dan) bize ulaşmasını umuyoruz. Yumurtaların ithalat vergisi olmadan 2-3 hafta içinde Türkiye'ye geleceğini düşünüyorum. Bu, fiyatları düzenlememize olanak sağlayacak” dedi.

Yumurta fiyatlarına dev zam kapıda

Rusya lideri Vladimir Putin, 14 Aralık'ta yaptığı konuşmasında yumurta ithalatının zamanında açılamaması ve Türkiye'den yumurta ithalatının gündeme gelmesi nedeniyle yurt içi yumurta fiyatlarının arttığını söylemişti. Putin, "Tarım sektörü de dahil olmak üzere Türkiye ile ekonomik ilişkilerimiz iyi bir şekilde gelişiyor" diye konuşmuştu.

Rusya'nın Türkiye'den gelen yumurtalara gümrük vergisi uygulamayacağını açıklamasının Türkiye'de yumurta fiyatlarını etkileneceği beklenmekte. Uzmanlar yumurta fiyatlarının daha da artabileceğini söylüyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.