Tepkiler çare olmadı: Bir ilde daha ekmeğe zam geldi

Tepkiler çare olmadı: Bir ilde daha ekmeğe zam geldi

Ekmek fiyatlarında yükseliş vatandaşların canını sıkmaya başlarken bir ile daha artış yaşandığı duyuruldu. Van'da ekmeğe bir zam daha gelirken güncel rakam 7 TL olarak güncellendi.

7 milyondan fazla vatandaş asgari ücretli olarak çalışırken ücretli çalışanlar maaşlarının artışıyla beklerken bir taraftan da maaşlar yükselmesiyle iğneden ipliğe zam yapılacağı haberi verildi. Van'da asgari ücret artışıyla beraber ekmeğe 5 Temmuz tarihiyle zam gelirken tekrar yükseliş görüldü.

Van’da 6 TL’den satışa çıkartılan 210 gram somun ekmeğin fiyatı 7 TL, 7,5 TL’den satılan çöreğin fiyatı ise 10 TL olarak belirlendi. Van’da, geçtiğimiz Temmuz ayında gelen zamlarla 6 TL’den satılan 210 gram somun ekmeği, pazartesi gününden itibaren 7 TL olacağı bilgisi verildi.

Van da ekmek zammı

İSTANBUL VALİSİ GÜL TEPKİSİ

İstanbul Valisi Davut Gül, ekmek fiyatlarına karşılık tepkisini gündeme getirirken yaptığı konuşmada İstanbul'daki ekmek satışlarının farklılığına gösterdi. İstanbul'da ekmek fiyatları 6.5 TL olarak satışa çıkarken Gül, bazı yerlerde 9 TL, 10 TL'ye ekmek satışları yapıldığını belirtirken bu konuda halkın mağdur olduğunu savundu. Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeler tarafından fiyat denetimi olması gerektiğinin altını çizdi. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.