Tatile çıkacaklar dikkat: Turizm sektöründe işler değişti

Tatile çıkacaklar dikkat: Turizm sektöründe işler değişti

Türkiye'de yüksek enflasyon ve döviz kurlarının etkisiyle tatil fiyatları adeta gökyüzüne tırmanıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı ise dikkat çekici bir uyarıda bulunarak, "Elinizi çabuk tutun, vatandaşlarımız erken davransın" dedi. Erken rezervasyon tarihlerinde yapılan değişikliklerle ilgili detaylar da merak konusu oldu. İşte ucuza tatil almak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenler...

Tatilseverler, turizmde erken rezervasyon döneminde beklenen değişikliklere hazır olmalı. Yüksek enflasyon ve dalgalanan döviz kurları, tatil fiyatlarını gökyüzüne çıkarırken, erken rezervasyon yapanları önemli bir uyarı bekliyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Elinizi çabuk tutun, vatandaşlarımız erken davransın" çağrısı yaparak, uygun fiyatlı tatil hayalleri kuranları dikkatli olmaya çağırdı.

Bağlıkaya, Türkiye'deki erken rezervasyon tarihlerinde önemli bir değişiklik olduğunu açıkladı. Yılbaşından sonra başlaması beklenen erken rezervasyon dönemi, artık aralık ayına çekildi. Bu değişiklikle birlikte tatilseverlere, istedikleri uygun fiyatlı tatili kaçırmamaları için daha erken harekete geçme çağrısı yapıldı.

Turizm sektörünün sevindirici rakamlarla dolu olduğunu belirten Bağlıkaya, Türkiye'nin turizmdeki önemini vurgulayarak, turist sayısını artırmak ve sektörü 12 aya yaymak adına alternatif destinasyonlara odaklanmanın gerekliliğini dile getirdi. Bu değişikliklerle birlikte, tatilcilerin alıştıkları rezervasyon takvimlerini gözden geçirmeleri ve avantajlı fiyatları kaçırmamak için erkenden harekete geçmeleri önem kazanıyor. Tatilseverler, uygun fiyatlı ve keyifli bir yaz tatili için erken rezervasyon fırsatlarını takip etmeye başlamalı.

sd

2023'TE TURİZMDE YENİ REKORLARA DOĞRU İLERLİYORUZ

Turizmde 2019'un kırdığı rekorların bu yılın ötesine geçildiğini belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, sektörün zorlu birkaç yılı geride bıraktığını ifade etti. Bağlıkaya, turizmin tüm dünyada hızla arttığını ve COVID-19 salgını sürecinde insanların seyahat konusuna daha fazla eğildiğini vurgulayarak, "2023 sezonunun olumlu geçeceğini gösteren işaretleri fuarlar ve turizm etkinliklerinde gördük" dedi.

Özellikle iç pazarda turizmin canlandığını ve Türkiye'nin turizmde marka şehirlerden biri olan Antalya'nın yıl sonunda 16 milyon turist hedeflediğini söyleyen Bağlıkaya, "Antalya'nın doğası, kültürü, denizi ve gastronomisiyle önemli bir destinasyon olduğunu bir kez daha gösteriyoruz. Turizm gelirlerimizde de olumlu bir seyir var" açıklamasında bulundu.

Bağlıkaya, kişi başı gelirin 1000 doların üzerine çıkmasının zorluğuna dikkat çekerek, "Turizmin ivme yakaladığı, 9-10 günlük kalış ortalamasının 850-900 dolar gibi rakamlarla başarılı bir seyir izlediği bir dönemdeyiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında yeni rekorlar kırarak yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

sd

YERLİ TURİSTLERE ERKEN REZERVASYON FIRSATI!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, yerli turistlere özel erken rezervasyon fırsatlarının başlama tarihini değiştirdiklerini açıkladı. Bağlıkaya, yılbaşının ardından tatil planları yapmak isteyen vatandaşlara daha erken rezervasyon avantajları sunmak amacıyla kampanyaları aralık ayının ilk haftasında başlatacaklarını belirtti.

Bağlıkaya, "Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, seyahatinizi erken planlarsanız, çok uygun fiyatlarda, istediğiniz yerde ve istediğiniz zamanda tatil yapma şansınız olur. Türkiye'nin turizm rakamlarının düşmesi söz konusu değil. Çünkü alternatif pazarlarımız çok fazla, çok değişik yerlerden turist kabul eden bir ülkeyiz. Onun için vatandaşlarımızın çok erken davranması lazım. Yılbaşından sonra olan erken rezervasyonları aralık başına çektik." dedi.

Bağlıkaya, konaklama tesislerinin pazarlara göre kontenjanlarını ayırdığını ve her otelin kendi stratejisi doğrultusunda farklı pazarlara yönelik kontenjan belirlediğini vurgulayarak, yerli turistlere iç turizm için ayrılan kontenjanlardan faydalanma çağrısı yaptı. Geçen yılın hareketli bir erken rezervasyon dönemi geçirdiğini hatırlatan Bağlıkaya, bu yıl da benzer bir hareketlilik beklentisinde olduklarını belirtti.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.