Süt fiyatlarına büyük zam geldi: Peynir ve yoğurt da zamdan nasibini alacak

Süt fiyatlarına büyük zam geldi: Peynir ve yoğurt da zamdan nasibini alacak

Zam haberleri gelmeye devam ederken bu defa hedefte çiğ süt yer aldı. Litresi 12 TL olan sütün yeni fiyatı 15 TL olurken market zincirlerinde ise yeni rakamlar cep yakmaya başladı.

Trakya Bölgesi'nde serbest piyasada çiğ sütün litre fiyatı 15 TL'ye gelindi. Zamla beraber zincir marketlerinde süt ürünlerinin etiketlerinde değişiklik yapıldı. Son günlerde zincir marketlerde private label markalı 1 litrelik yüzde 3.1 yağlı sütün fiyatı 21.5 TL olurken zam sonrasında 24 TL olarak güncellendi.

Sektör üzerinde 2,5 liralık zamla beraber süt fiyatlarının 15 liraya yükselmesinden kaynaklı Ulusal Süt Konseyi'nin fiyatı 11,50 liradan bulunuyor. Marketlerce yüzde 3 ve üzeri yağlı sütlerin fiyatı 24 TL ve 38 TL arasında farklılık göstermektedir. Kasım ayıyla beraber süt ürünlerindeki zamlar etiketlere yansıtıldı.

süte zam

Çanakkale ve Edirne illerinde çiğ süt üretiminde 15 TL talep edilirken temsilciler, zamların ekim ayında geldiği 1 Kasım tarihiyle beraber bir zam daha yansıtılacağını belirtti. Son dönemlerde tek fiyatı artan gıda ürünün süt ürünleri olduğu açıklandı. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.