Sigara firmalarına büyük darbe: Bakanlık harekete geçti

Sigara firmalarına büyük darbe: Bakanlık harekete geçti

Yükselen enflasyon nedeni ile sigaralara gelen zamları daha sindiremeyen sigara firmalarına bir de ceza şoku geldi. İşte detaylar…

Birçok sigara firmasına Ticaret Bakanlığından milyon liralık para cezası haberi geldi. Detaylar haberimizde…

banka

SİGARA FİRMALARINA CEZA YAĞDI: HAKSIZ REKABETTEN 215 MİLYON TL ÖDEYECEKLER

Ticaret Bakanlığı tütün üreticileriyle ilgili açıklama yayınladı. Bakanlığın çift fatura kesen sigara üreticilerine toplam 215 milyon TL idari para cezası uyguladığı açıklandı.

Ticaret Bakanlığı, çifte fatura kesen tütün firmalarına 215 milyon lira ek vergi ve buna bağlı idari para cezası kesildiğini açıkladı.

Bakanlık açıklamasında, haksız rekabete yol açabilecek uygulamalarla mücadelenin yanı sıra serbest piyasa mekanizmasını bozabilecek her türlü yasa dışı girişime karşı soruşturma ve soruşturmaların titizlikle devam ettiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, Bakanlık müfettişlerinin tütün sektörüne ilişkin yaptığı inceleme ve incelemeler kapsamında tütün şirketlerine 215 milyon lira ek vergi ve buna karşılık idari para cezası uygulanacağı belirtildi:

"ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRECEK"

“Bakanlığımız müfettişleri tarafından yapılan incelemede, sigara (Virginia ve Burley tipi) ve filtre başlığı gibi tütün katkı maddesi kategorisine giren, yanlış değerde ve düşük değerde ithal edilen ürünler için çifte fatura kesildiği tespit edilmiştir. Ülkemiz gümrük idarelerine düşük miktarda ibraz edilmiştir. Bu girişimler sonucunda şirketlere 53 "1 milyon lirası ek vergi ve 162 milyon lirası idari para cezası olmak üzere 215 milyon liralık kamu zararının tazmin edilmesi için işlem başlatıldı."

Açıklamada, piyasanın işleyişini bozan ve adil rekabet koşullarına uymayan girişimlerin azami hassasiyetle takip edildiği belirtilirken, bu ve benzeri ihlallerin önlenmesi için çalışmaların aralıksız devam edeceği kaydedildi. Devletin ekonomi politikalarının sorgulanması ve etkin bir şekilde uygulanması dahil her alanda.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.