Parasını buna yatıran 90 günde iki katını alacak! TL'si olanların gözdesi oldu

Parasını buna yatıran 90 günde iki katını alacak! TL'si olanların gözdesi oldu

KKM yani 'Kur Korumalı Mevduat hesabı, bilindiği üzere Türk Lirası ile dolar yatırımı yapmanızı ve büyük getiri elde etmenizi sağlar.

Aralık 2021'de Türkiye'de açılan ur Korumalı Mevduat (KKM) hesabı ile ilgili, üç ay önce 150.000 TL para yatıran birinin bugün ne kadar kar ettiğini gösteren bir açıklama yapıldı.

Bankacılık Düzenleme Kurumu (BDDK), her hafta düzenli olarak hazırladığı raporunda KKM hesaplarından ne kadar para çekildiğini açıkladı. Resmi verilere göre banka KKM hesaplarına toplam 3.132 milyar TL mevduat yatırıldı. Bireysel ve kurumsal mevduatları içeren bu tutar, bugüne kadar kaydedilen en yüksek KKM tutarı oldu.

KKM kazançları nasıl hesaplanır?

Kur Korumalı Mevduat hesaplama

Devlet tarafından dolar kurunun kontrol altına alınabilmesi adına kurulan KKM hesabı, Türk lirasını bankalarda bulunduranlar için ciddi kazanç fırsatları sunmakta. Bu mevduat hesaplarından kaynaklanan kayıplar Hazine'ye aittir, ancak merkez bankası fonlaması ile enflasyondan korunmaktadır.

KKM hesabına para yatıran mudilere seçtikleri vadeye göre ödeme yapılacaktır. KKM hesabına 3 ay süreyle para yatırılırken ilk gün dolar kurundan hesaplanacak ve süre sonunda yeni bir hesap oluşturulacaktır. Bu dönemdeki kazanç farkı belirlenir.

Hesaplamaya banka tarafından uygulanan mevduat faizi de dahildir. Dolar geliri mevduat faizinden az bir halde ise evlet ödemez. Ancak dolar kazançları mevduat faizini aşarsa bankalar mevduat faizi ödeyecek ve kalan kısım merkez bankası tarafından tamamlanarak halka ödenecek.

150.000 TL'nin 3 Aylık Faiz Getirisi

3 Ağustos 2023'te KKM hesabına 150.000 TL tutarında bir para yatıran yatıranların kazançları cariden hesaplanıyor. Bu miktar üç ay önce 19,47 Yeni Türk Lirası'ndan 7.704 ABD Doları'na alınabilirken, şu anda 26,96 ABD Doları'ndan işlem görüyor. 7.704 Doların TL karşılığı 207.704 TL'dir. Bu hesap sahibi 150.000 TL fon ile 3 ayda 57.704 TL kazandı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.