OVP kapsamında kredi kartı kullanımına yeni kısıtlama geliyor!

OVP kapsamında kredi kartı kullanımına yeni kısıtlama geliyor!

Orta Vadeli Plan (OVP) kapsamında kredi kartı kullanımı, döviz istikrarını etkilemeden tüketici talebini dengeleyecek bir biçimde uluslararası standartlara uygun şekilde dönüştürülecek.

Belirlenen hedefler açısından ekonomistlerin gerçekçi bulduğu Orta Vadeli Plan (OVP), enflasyonla mücadeleye yönelik kısıtlayıcı para politikasının devamını ve hayatımızı değiştirecek birçok düzenlemenin hayata geçmesini görecek. OVP, ayrıca bütçe disiplinini sağlamaya yönelik en önemli hedefleri de içerir.

OVP kapsamında kredi kartı kullanımına yeni kısıtlama geliyor!

Programda politika ve tedbirlerin ana hatları çizilirken, enflasyonla mücadelede en önemli kalemlerden birinin kredi kartları olduğu da belirtiliyor. VP, "Kredi kartı kullanımını uluslararası standartlara göre, para istikrarını etkilemeyecek ve tüketici talebini dengeleyecek bir biçimde yeniden şekillendireceğiz" diyerek, bu alanda kullanımını kısıtlayacak tedbirlerin alınacağını öne sürüyor.

Önceki çeyrekte kart kullanımını azaltmak amacıyla kredi kartlarının minimum ödeme tutarı ve harcama limiti artırılmış, taksit sayısı azaltılmıştı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.