Maliye Bakanlığı, borç tahsilatında start verdi: Haciz memurları borçlu mükellefler için yola çıktı

Maliye Bakanlığı, borç tahsilatında start verdi: Haciz memurları borçlu mükellefler için yola çıktı

Maliye Bakanlığı, borçluların ve vergi mükelleflerinin kapısını çalarken hedef 1 trilyon liraya ulaşmak. Bakanlık, borcun yarısını nakit olarak, geri kalanını ise yeni yıla kadar ödemeyi umuyor.

Hazine Bakanlığı geniş çaplı bir borç tahsilat operasyonu başlattı. Bakanlık, borçluların öncelikle vergi mükelleflerine çağrıda bulunarak, borçlarının yarısını nakit, geri kalanını ise yeni yıla kadar ödemelerini istiyor. Bu kapsamda vergi dairelerinin borçlu vergi mükellefleri hakkında haciz işlemleri başlattığı bildirildi

Ekonomi gazetesinden Hüseyin Gökçe, Ocak-Temmuz döneminde kümülatif bütçe açığının 434,7 milyar lira olduğunu, temmuz bütçesinin ise 48,6 milyar lira fazlaya dönüştüğünü bildirdi. Öte yandan memur ve emeklilerdeki artış nedeniyle bütçe açığının büyük oranda artması riski Hazine Bakanlığı'nın harekete geçmesine neden oldu.

Merkez Bankası'nın parasal sıkılaştırmayı hızlandırdığı ve bankaların reel sektörü fonlamakta isteksiz olduğu bir dönemde Maliye Bakanlığı'nın vergi alacaklarının peşine düştüğü bilgisi paylaşıldı.

Maliye Bakanlığı, borç tahsilatında start verdi

"Yarısının peşin olarak ödenmesi isteniyor"

Borçlanmayı azaltmak isteyen Maliye Bakanlığı, torba kanunun halkın ek borçlanma kapasitesini 2 milyar 181 milyar liraya çıkarmasına rağmen vergi müfettişleri ve vergi otoriteleri tarafından geniş çaplı tahsilat kampanyası başlattı.

Bu bağlamda Hazine Bakanlığı'nın talebinin 1 trilyon liraya kadar olduğu belirtiliyor. İlk olarak bakanlık, borçlu vergi mükelleflerini vergi dairesi aracılığıyla bireysel görüşmelere davet ediyor ve borcun en az yarısını planlanandan önce ödemeyi ve bakiyeyi yeni yıla kadar ödemeyi umduğunu söylüyor.

"Haciz geçen hafta başladı"

Geçtiğimiz hafta Hazine Bakanlığı'nın, uyarılara rağmen borçlarını ödemeyen vergi mükellefleri hakkında haciz işlemi başlattığı bildirilmişti. Bu bağlamda, ipoteklerin motorlu taşıtlar ve gayrimenkullere uygulanma ihtimalinin daha yüksek olması nedeniyle, vergi mükellefleri adına trafik ve tapu müdürlüklerine ipotekli senetler de gönderilmiştir. Ayrıca banka hesaplarına da el konulmasının başladığı belirtiliyor. Bunların yeterli olmaması durumunda iş ortaklarına BA-BS formu (Mal/Hizmet Satış ve Alım Beyannamesi) aracılığıyla bilgi verileceği açıkça belirtilmektedir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.