Kuruyemiş yemek bile lüks oluyor: Dev zam kapıda

Kuruyemiş yemek bile lüks oluyor: Dev zam kapıda

Kuruyemiş fiyatları yükselişe devam ediyor. Artık ceviz yemek bile lüks haline geldi. İşte zamlı kuruyemiş fiyatları...

Türkiye'de yaşanan ekonomik belirsizlik ve yüksek enflasyon, gıda fiyatlarına birçok üründe art arda yapılan zamlarla yansıyor. Yılbaşı öncesinde ise kuruyemiş fiyatlarına yapılan son zammın gündemdeki yerini aldığı bildirildi. Bu zamların en dikkat çeken noktası ise ceviz kilosunun cep yakacak seviyelere ulaşması.

Türkiye genelindeki semt pazarlarında kuruyemiş satan esnaflar, fiyatların astronomik rakamlara çıktığını belirtiyor. Özellikle ceviz kilosundaki artışın dikkat çektiği bu dönemde, kuruyemiş alışverişi lüks hale gelmiş durumda.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde semt pazarında kuruyemiş satan Mustafa Kafalı, konuyla ilgili olarak, "Maalesef bu seneki gibi astronomik fiyatlar yok. Geçen sene 60-70 liraya sattığımız ceviz bu sene 150-170 lira. Şu ceviz 4 lira çekiyor. Bir ceviz 4 lira çekerse, vatandaş nasıl alacak?" şeklinde konuştu.

ceviz fiyatı zam

Ceviz kilosunun 4 TL'yi aştığını belirten Kafalı, geçen yıla göre zamların her geçen gün arttığını vurgulayarak, "Kayısının kilosu 250 TL toptan. Yani fiyat pahalılığı var. Millette alım gücü yok. Allah yardım etsin. Vatandaş, pahalı seyrediyor yani. Geçen sene günlük 100 kilo ceviz satıyorduk, şimdi 8-10 kilo satarsak şükrediyoruz." ifadelerini kullandı.

Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş da, "Çok pahalı hemşehrim. 4 lira çekiyor, 5 lira çekiyor. Kendiler 80-90 bin milletvekilleri aylık alıyor biz de hiç yok. Ne yapacağız biz? Alt tabakayı düşünsünler kardeşim biraz da. Alamıyorum, vazgeçtim." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bu gelişmeler, Türkiye genelindeki ekonomik zorlukların ve enflasyonun tüketiciler üzerindeki etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. Yılbaşı alışverişlerine yaklaşırken, vatandaşlar fiyat artışlarıyla baş etmeye çalışıyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.