Kredi kartından nakit avans çekenlere kötü haber verildi

Kredi kartından nakit avans çekenlere kötü haber verildi

Nakit avans kullanıyorsanız bu haberi okumadan geçmeyin! Eğer bu ayrıntıya dikkat etmiyorsanız daha fazla faiz ödeyebilirsiniz! Detaylar haberimizde.

Paraya ihtiyacı olan kişiler için ilk seçenek krediye başvurmak yahut avans hesaptan para çekmektir. Nakit avansın geri ödemesi konusunda tüketicilerin bilmediği bazı durumlar bulunmaktadır. Detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

NAKİT AVANS KULLANIRKEN FAİZLERE DİKKAT EDİN

Nakit avans hesap veya kredili mevduat hesabı, vadesiz hesabınıza bağlı olan ve hesabınızda nakit olmaması ve acil paraya ihtiyacınız olması durumunda nakit kullanmanıza olanak sağlayan bir kredili mevduat hesabıdır. Bu nedenle bu hesap günümüzde en çok kullanılan bankacılık araçlarından birisidir. Hesaplarında parası olmayan kişilerin yaygın olarak kullandığı kredili mevduat hesabının aylık faiz oranı %4,42'ye arttı. %4,72'lik gecikme faizine, banka sigorta işlem vergisi ve kaynak kullanım destek fonlarının da eklenmesi hâlinde faiz yükü giderek artacak. BSMV ve KKDF'nin aylık toplam faizi %5,75'e yükselirken, senelik basit faiz %69, bileşik faiz ise %95 olacak. 

Nakit Avans Kullanırken Faizlere Dikkat Edin

Bankacılık işlemleri valör kavramına göre yürütülmektedir. Örneğin bugün sabah 9'da bin TL nakit avans kullandınız, aynı gün içerisinde saat 18.30'da kullandığınız bin TL'yi bankaya iade ettiniz. Banka bunu ertesi gün işleme alacak ve günlük faiz ödemelerinizi alacaktır. Cuma günü yapılması hâlinde ödeme Pazartesi günü yapılmış sayılacak ve faiz Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri için ödenecektir. Yani günlük ihtiyaçlarınız için bin TL çekerseniz bankacılık sistemi tarafından üç günlük ek faiz ödemiş olursunuz.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.