Kredi kartı kullanıcılarına kart aidatları iade edilecek

Kredi kartı kullanıcılarına kart aidatları iade edilecek

Tüketici hakem heyeti, aidatsız kart seçeneği sunmayan bankalardan aidatların geri iadesine karar verdi. İşte para iadesi almak için yapmanız gerekenler...

İstanbul'un Kartal ilçesinde yaşayan bir tüketici, geçtiğimiz günlerde bankasından aldığı kredi kartı aidatını geri almayı başardı.

Olay şöyle gelişti; S.E. isimli tüketici geçen yıl bir bankadan kredi kartı başvurusunda bulundu. Ancak banka, tüketiciye kredi kartının aidatsız seçeneği hakkında yeterli bilgi vermedi. Buna rağmen tüketiciden 473 TL aidat ücreti tahsil edildi.

Tüketici bankanın müşteri hizmetlerine yaptığı şikayetlerine rağmen çözüm bulamadı. Bunun üzerine Kartal Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu.

kredi kartı kullanım ücreti iadesi nasıl alınır

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, 2014 yılından önce bankaların kredi kartı aidatı alma hakkı olmadığını, ancak daha sonra çıkan yasa değişikliğiyle bunun mümkün hale geldiğini belirtti. Buna göre bankaların müşterilere aidatlı ve aidatsız kart seçeneklerini sunduklarını ve tercih hakkı tanıdıkları ifade edildi.

Kartal Tüketici Hakem Heyeti, bankanın tüketiciye aidatsız kart seçeneği hakkında yeterli açıklama yapmadığına hükmetti. Buna dayanarak tüketicinin ödediği 473 TL aidatın iadesine karar verdi.

Bu karar, gelecekte benzer şikayetlerde tüketiciler lehine sonuç doğurabileceği gibi, bankaları da aidatsız kart seçeneği hakkında müşterilerini daha iyi aydınlatmaya iteceği belirtiliyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.