Halka arz bekleyenlere iyi haber: 3 şirket daha halka arz onayı aldı

Halka arz bekleyenlere iyi haber: 3 şirket daha halka arz onayı aldı

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 3 yeni halka arz onayı verildiği duyuruldu. İşte SPK'nın kararı ve onay alanlar haberimizde yer almaktadır.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Mega Metal Sanayi ve Ticaret AŞ, Kuzey Boru AŞ ve Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ'nin halka arz konusunda onay aldı.

Haftalık rapor üzerinden Kurul, Mega Metal'in 28,3 TL'den, Kuzey Boru'nun 36,2 TL'den, Sur Tatil Evleri GYO'nun ise 49,18 TL halka arz başvurusuna olumlu sonuç verildi. Fonet Bilgi Teknolojileri AŞ'nin 104 milyon liralık, LDR Turizm AŞ'nin 99 milyon liralık bedelsiz sermayelerde artış yaşanması yönünde kar verildi.

halk arz

Suzuki Motorlu Araçlar Pazarlama AŞ'nin 860 milyon liralık, Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 1,5 milyar liralık, Dardanel Önentaş Gıda Sanayi AŞ'nin 3 milyar liralık, Enerjisa Enerji AŞ'nin 20 milyar liralık, Turknet İletişim Hizmetleri AŞ'nin 50 milyon liralık, Düzey Tüketim Malları Sanayi Pazarlama ve Ticaret AŞ'nin 150 milyon liralık, Global Menkul Değerler AŞ'nin 450 milyon liralık, Emir Varlık Yönetim AŞ'nin 600 milyon liralık, Adel Kalemcilik Ticaret ve Sanayi AŞ'nin 850 milyon liralık borçlanma üzerinden ihraç kararı verildi.

YENİ FAALİYET İZİNLERİ

Foneva Portföy Yönetimi AŞ'nin Değişken Şemsiye Fon, Katılım Şemsiye Fonu, Para Piyasası Şemsiye Fonu ve Serbest Şemsiye Fon ile Hedef Portföy Yönetimi AŞ'nin Katılım Şemsiye Fonu kurulması yönünde karar verildi.

Pusula Portföy Yönetimi AŞ'nin faaliyet izni ile portföy yöneticiliği ve yatırım danışmanlığı yetki belgesiyle beraber sonuç olumlu yönde ilerlendi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.