Gram altın fiyatlarında olmaz denilen oldu: Rekoru erken gördü

Gram altın fiyatlarında olmaz denilen oldu: Rekoru erken gördü

Gram altının satış fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Artan jeopolitik riskler yatırımcıları güvenli liman varlığı olarak görülen altına yöneltti. 18 Ekim Çarşamba iş gününde gram altın fiyatı tarihi bir rekor kırdı. Peki, altının gram fiyatı bugün ne durumda? İşte güncel altın fiyatları hakkında bilgiler..

Son aylarda ABD 10 yıllık Hazine tahvil getirileri ve dolar endeksindeki yükselişin yanı sıra ABD Merkez Bankası'nın faiz politikasına ilişkin beklentiler altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı yarattı. Özellikle ABD Merkez Bankası'nın bu yıl yeniden faiz artırımına gideceği beklentisi, faizsiz varlık olan altın piyasasını olumsuz etkiledi.

Savaşlar, salgın hastalıklar, gıda krizleri, küresel ticaretteki yavaşlamalar gibi olaylar güvenli varlıklara yönelik önyargıyı her zaman artırdı. Altın talebi, koronavirüs salgını ve Rusya-Ukrayna savaşının sürecinde daha da arttı. Son olarak 7 Ekim'de Ortadoğu'da yaşanan olaylar altın fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesine neden oldu. Pazartesi günü piyasalarda gerginlikler yükseldi ve İsrail'in saldırılarını artırmasıyla İsrail ile ABD arasında olası bir diplomasi umudu fiyatları artırdı

Gazze Şeridi'ndeki El-Ahli Arap Hastanesi İsrail tarafından saldırıya uğradı. Korkunç saldırıda aralarında hastanede yatan hastalar, çocuklar ve yaşlıların da bulunduğu en az 500 kişi hayatını kaybetti.

Gram altın fiyatlarında olmaz denilen oldu Rekoru erken gördü

"Jeopolitik risk durumları altını etkiliyor"

Ortadoğu'da savaşların tırmanması jeopolitik riskleri artırdı ve güvenli limanlara olan talebi artırdı. Savaşın başlangıcından bu yana hızla yükselen altın fiyatı yatırımcıların tercihlerinde ön sıralarda yer alıyor. Altın onsları bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. Haftanın üçüncü işlem günü 1.923 dolar seviyelerinden başlayan ons altın, geçen ayın en yüksek seviyelerini test ederek 1.942 dolara yükseldi. Ons altının gün içindeki en düşük fiyatı 1.923 dolardı. Savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana altının ons başına fiyatı yaklaşık %6 arttı.

"Tüm zamanların rekoru kırıldı"

Önceki gün 1.728 lira civarında işlem gören gram altın yatay seyir izledi. Gram altın fiyatı bugün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.752 liraya ulaştı. Gün içerisinde test edilen en düşük gram altın içeriği ise 1725 lira oldu.

"Gram başına getirisi yaklaşık yüzde 8"

Savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana gram altının fiyatı neredeyse yüzde 8 arttı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.