EYT'lilere vergi muafiyeti müjdesi geldi

EYT'lilere vergi muafiyeti müjdesi geldi

EYT'lilere müjdeli haber gelirken vergi mükellefi üzerinde başvurular başladığı açıkladı. 2024 Ocak ayıyla beraber emlak vergisinden muaf olunacak. İşte tüm şartlar...

Bu sene emekli olan EYT'liler Ocak 2024 tarihiyle beraber emlak vergisinden muaf olunacak. Brüt 200 metrekareyi aşmayan evler kendisinin oturma zorunluluğu söz konusu değildir. EYT'liler için emlak vergisi muafiyeti hakkında net tarih bilgisi verildi.

Emekli olup çalışmaya devam edilirken bu muafiyetten faydalanamayacak bilgisi verildi. Ev hanımı, şehit yakını, gazi, engelli vatandaşlar ise tek konutun yanında gelir getirmeyen arsa, arazi, işyeri bulunan kişiler yararlanırken merak edilen sorulara yanıt arandı.

vergi muafiyeti

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLAR

Dul, yetim, ölüm ve maluliyet aylığı alanlarda muafiyetten faydalanabilecek. Yetim aylığıyla beraber sıra boşandığı eşinden nafaka ödemesi alanlara faydalanabilir. 18 yaşını doldurmuş olan işsizler, gaziler, engellilik ve ev hanımları, şehitlerin dul ve yetim ödemelerinden yararlanır.

EYLÜL AYINDA EYT'Lİ OLANLAR NE YAPABİLİR?

Bu sene emlak vergisinin ödemesinin yapılması gerekiyor. Aylık bağlanan tarihiyle izlenen yıl üzerinden indirimli emlak vergisi ödemesi yapılıyor. Bunlara ek olarak yalnızca evi olanlar muafiyetiniz 2024 yılına başlar. Oturulan evin bağlı olduğu belediyeler için dilekçe başvurular yapılır.

Muafiyet hissesi oranları üzerinden faydalanabilirsiniz. Yakınınız tarafından hissesi oranında vergi ödemek durumunda olarak kat irtifakı tapusu olanlar şartları yerine getirdiğinde vergi ödenemeyecek. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.