Emeklileri sevindiren haber: 5000 TL ikramiye tarihi belli oldu

Emeklileri sevindiren haber: 5000 TL ikramiye tarihi belli oldu

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren haber geldi. İkramiyeler dikkat çekerken 4A, 4B ve 4C tahsis numarasına bakılarak 5 bin TL verileceği açıklandı. İşte Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödeme tarihileri haberimizde yer almaktadır.

5 bin TL'lik emekli ikramiyesinin ne zaman yatırılacağı araştırılırken 9 Ekim Kabine Toplantısı'nın sonrasında emekli ikramiyesi açıklamalarında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus 5.000 TL'lik ikramiye ödeme yapılacağı açıklandı.

EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN YARARLANACAKLAR

Emekli 5.000 TL'lik bayramı ikramiyesi yapılacağını duyuran Erdoğan, emeklilere ödemede bulunurken hem emekli he de çalışan olanların yararlanamayacağının altını çizdi. 1-31 Ekim 2023 tarihleri arasında herhangi bir sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar ele alınırken yaşlılık aylığı alırken bu aylıkları kesilmeksizin düzenlemeler ise ödeme içeriğinde yer almayacak.

emekli 5 bin TL ikramiye

SGK tarafından yayınlanan veriler üzerine Temmuz ayıyla beraber dul ve yetim ödemeleriyle beraber toplam emekli sayısı 16 milyona yaklaşırken ödemelerin verileceği kesim belirlendi. SSK, Bağkur ya da emekli sandığı emekli olanlar yararlanır. BAĞ-KUR’lu olarak çalışmaya devam eden emeklilerden SGDP alınmıyor ancak bunların çalışmaya devam ettikleri SGK’ya bildiriliyor.

Cumhuriyetin 100. yılına özel bir kere olmak üzere 5 bin TL'lik emekli ikramiyesi ödemesinin kasım ayının ilk yarısında ödemeler aktarılacak. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.