Doğal gaz faturalarında yeni dönem: ÖTV tutarı üç katına çıkarıldı!

Doğal gaz faturalarında yeni dönem: ÖTV tutarı üç katına çıkarıldı!

ÖTV ile akaryakıt tüketimindeki artışla birlikte doğal gazın fiyatı da arttı. Evlerde kullanılan doğal gazın ÖTV'si neredeyse üç katına çıktı. Doğal gaz KDV oranı yakın zamanda güncellenmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, doğalgazda ÖTV oranında artışa gidildi.

Yeni Ekonomi yönetimi tarafından yeni politikalar gündeme alınırken, kısa süre sonra kamuoyu ücret artışları yağmuruna tutuldu. KDV oranı %8 ve %18'den %10 ve %20'ye çıkarılırken, her bir kalemin fiyatı arttı.

Dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak gaz, petrol ve akaryakıtta ÖTV miktarlarına zam yapıldı. Bu kapsamda ÖTV tutarı benzin ve motorine 5 lira, LPG'ye 4 lira zam olarak belirlendi.

Doğal gaz faturalarında yeni dönem ÖTV tutarı üç katına çıkarıldı

"KDV ORANI DA YÜZDE 20 OLMUŞTU"

Metreküp başına 0,0230 TL olarak belirlenmiş olan ÖTV oranı 0,0747 TL'ye yükseldi. Vergi uzmanı olarak bir değerlendirme yapan Ozan Bingöl, son dönemde doğalgazda KDV oranı olarak yüzde 20 güncellemesinin geldiğini hatırlattı.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj paylaşan Ozan Bingöl,

Değerli arkadaşlar sizi daha fazla üzmek istemiyorum ama evlerde kullanılan doğalgazda ÖTV de 3 katına çıktı. Sm3'te 0,0230 TL olarak belirlenen ÖTV bugünkü kararla 0,0747 TL'ye çıktı. Son günlerde KDV oranı da yüzde 20'ye yükselmişti” dedi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.