Devlet yardım kampanyasını başlattı! Bu şarta uyup başvurana yıl boyu 11.250 TL yardım!

Devlet yardım kampanyasını başlattı! Bu şarta uyup başvurana yıl boyu 11.250 TL yardım!

Nakit ihtiyacı olanlara devlet yardım edecek! Geri ödemesiz kampanyadan faydalanabilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Vatandaşın nakit ihtiyacını karşılamak için kollar sıvandı! 11 bin 250 TL geri ödemesiz destek başlıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GERİ ÖDEMESİZ 11 BİN 250 TL ÖDEME

Devlet tarafından yapılan son haberlere göre ihtiyaç sahibi öğrencilere geri ödemesiz burslar başlıyor. Ön lisans ve lisans öğrencilerine maddi destekler Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim ihtiyaçlarını karşılamak isteyen öğrencilere geçtiğimiz sene aylık 500 TL ödeme yapıyordu ancak bu sene üniversite öğrencilerinin aylık ödemeleri 1.250 TL tutarına yükseltildi. Ön lisans ve lisans öğrencilerinin bursları 8, diğer öğrencilerin bursları 9 ay boyunca devam ediyor ve ödemeler Ekim ayında başlıyor. 

burs ödemeleri ekim ayında başlayacak

Ancak KYK bursu alan öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü burslarından faydalanamıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü başvuruları ise KYK sonuçları açıklandıktan sonra yapılıyor. Ancak KYK öğrenim kredisi alan öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü burslarından faydalanabiliyor. Burs hakkı kazanan öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne talep edilen belgeleri ve adlarına açılan hesap numaralarını gönderiyor. Bursların yatması için hesapların Vakıf Katılım Bankası üzerinden açılması gerekiyor. Burs başvuruları ve gerekli belgeler vgm.gov.tr internet sitesi üzerinden öğrencilerle paylaşılıyor. Başvuru süreci bittikten sonra ilk burs ödemeleri Ekim ayında başlıyor ve Ekim ayından ödeme yapılan aya kadar olan geriye dönük ödemeler de hesaplara geçiyor. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.