Dev otomobil firması araçlarını geri çağırıyor

Dev otomobil firması araçlarını geri çağırıyor

Japon otomotiv devleri, şu günlerde araçlarında "güvenlik endişeleri" nedeniyle dikkat çekiyor. Toyota, hava yastığıyla ilgili sorunlar sebebiyle 1 milyon 120 bin aracını geri çağırma kararı aldıktan sonra, şimdi de Honda otomobillerini geri çağırmaya hazırlanıyor.

Otomotiv sektöründeki güvenlik endişeleri bir kez daha gündemde. Toyota'nın hava yastığı sorunları sebebiyle 1 milyon 120 bin aracını geri çağırmasının ardından şimdi de Honda, Amerika'da sürüş sırasında motorun aniden durmasına yol açabilen yakıt pompası arızası riski nedeniyle yaklaşık 2 milyon 500 bin aracını geri çağırmaya hazırlanıyor.

Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA), Honda'nın Amerika birimini, araçlarda potansiyel bir güvenlik tehdidi oluşturan yakıt pompası modülündeki arızadan dolayı geri çağrı yapmaya yönlendirdi. Bu durum, sürüş sırasında motorun aniden durmasına neden olabilen ciddi bir güvenlik riski taşıyor. NHTSA'nın bildirdiğine göre, bayiler, etkilenen araçların yakıt pompası modüllerini ücretsiz olarak değiştirecekler.

honda

Geri çağrılan araçlar, Honda'nın en popüler modellerini içeriyor; bu da 2018-2020 Honda Accord, Civic, CR-V, HR-V, Ridgeline, Odyssey ve bazı Acura modellerini kapsıyor. Araç sahiplerine, bu sorunla ilgili bilgilendirme mektuplarının önümüzdeki yılın Şubat ayına kadar gönderilmesi planlanıyor.

Bu gelişmeler, Japon otomotiv devlerinin güvenlik konularındaki zorluklarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Otomotiv endüstrisindeki bu geri çağırmalar, sürücülerin ve potansiyel alıcıların güvenlik endişelerini artırabilir, markaların itibarını olumsuz etkileyebilir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.