Çift maaş dönemini kapatacak kanun teklifi Meclis'te

Çift maaş dönemini kapatacak kanun teklifi Meclis'te

Çift maaşla ilgili gündem devam ediyor! Çift maaş sona erecek! Tüm detaylar haberimizde.

Çift maaşın sona ermesi ile ilgili görüşmeler sürüyor. Meclis kararı belirleyici olacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÇİFT MAAŞ DEVRİ BİTİYOR

CHP Şanlıurfa Milletvekili Avukat Mahmut Tanal kamuda çift maaş uygulamasına son verilmesi için bir yasa teklifi sundu. Meclise sunulan kanun teklifi yasalaşırsa kamu kurum ve kuruluşlarında memur statüsünde çalıştırılan kişiler 2 ayrı görevde bulunarak 2 maaş alamayacak. 2 ayrı göreve tek bir maaş ödenecek. Memurlar tek bir maaş ödenmesi karşılığında başka görevler yapabilecek. Mahmut Tanal 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne gerekçe olarak Genel ve Katma Bütçeli Kurumlar, İl Özel İdareleri, Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Belediyelerin kurduğu birliklerle bunlara bağlı olan döner sermayeli kuruluşlarda, kanunlarla kurulmuş fonlarda, kefalet sandıklarında ya da Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüklerinde çalışan personellerin devlet memuru sayıldığını belirtti.

çift maaş dönemi sona eriyor

 Merkez Kararname hükmünün devlet memurlarının memurluğuna ek olarak kurum organlarında görev almasıyla sadece görevlerinden birinin ücretinin ödeneceğinin hüküm altına alındığının belirtildiği kanun teklifi gerekçesinde şu sözlere yer verildi; 'Ancak devlet memurlarının kurum dışında üstlenebildiği başka işler vardır. Durum böyleyken bahsi geçen 631 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 12. maddesiyle güvence altına alınmaya çalışılan kamu menfaatinin tam sağlanamadığı görülüyor. Bir devlet memurunun mevcut görevine ek olarak aldığı yeni görevini aynı anda yürütebilmesi mümkündür. Yani devlet memuru mevcut işe özgülenen süre ve emeğinin önemli oranda artmaması karşısında alınan ücret ya da memura sağlanan maddi menfaatin büyük oranda artması, kamu menfaati olarak kabul edilebilir bir durum değildir. İdare tükenebilir kaynaklarını imkan bulduğu ölçüde sınırlı şekilde harcamalı. Tükenebilir kamu kaynaklarını bir kesime orantısız şekilde dağıtılmasıyla sade vatandaşa ayrılan imkanların önemli ölçüde azalacağı ve fırsat eşitsizliğinin derinleşeceği tahmin edilmektedir. Bu sebeple devlet memurlarının çift maaş alabilmesi olanağını sınırlandıran kanuni düzenlemelerin genişletilmesi ve devlet memurlarının bir maaş karşılığında çalışması yönünde kanuni düzenleme yapılması gerekiyor.' 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.