Benzine okkalı zam geldi: Litresi 1.49 kuruş pahalandı

Benzine okkalı zam geldi: Litresi 1.49 kuruş pahalandı

Zamların adeta yarıştığı son günler de iğneden ipliğe nerdeyse her şeye fiyat farkı geldi. Ama akaryakıta yapılan zamlar hiçbir şekilde durmuyor ve duracak gibide görünmüyor. Vatandaş son zammın ardından gelecek olan zam haberini merak edip araştırıyordu. Sonun da beklenen oldu ve otomobil sahibi olan vatandaşın isyan edeceği akaryakıt zammı yolda geliyor. Detaylar haberimizde…

Her gün zamların yenilendiği son dönemlerim en büyük zammı akaryakıta geliyor. Evet yanlış duymadınız akaryakıta yine yeniden bir zam daha gelecek. İşte haberin detayları…

su

BENZİNİN LİTRE FİYATINA BÜYÜK ZAM. İŞTE GÜNCEL BENZİN FİYATI

Benzin fiyatlarına gece yarısı itibarıyla 1 lira, yani litre başına 49 kuruş zam yapıldı. Zam sonrasında benzinin litre fiyatı 35 liraya yükseldi.

Brent tipi ham petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişimler ışığında kamuoyu benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Uzun süredir son beş ayın en düşük seviyesi olan 72-74 dolar aralığında seyreden Brent ham petrolü, Kızıldeniz'de gerilimin artmasıyla birlikte yükselmeye başladı. Brent ham petrol fiyatlarının 78 dolara yükselmesiyle akaryakıt fiyatları da yükseldi. Benzin fiyatlarına gece yarısı itibarıyla 1 lira, yani litre başına 49 kurş zam yapıldı.

BENZİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLACAK?

Fiyat artışının ardından benzinin litresi İstanbul'da 34 lira 51 kuruşa, Ankara'da 35 lira 19 kuruşa, İzmir’de 35 lira 33 kuruşa yükselecek.

PEŞ PEŞE İNDİRİM GELMİŞTİ

Petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle motorin fiyatlarına 7 Aralık Perşembe günü 1 lira 34 kuruş, 8 Aralık Cuma günü ise 88 kuruş indirim yapıldı. 9 Aralık Cumartesi günü benzinin litresi 1 lira düşerek 65 kuruşa düştü.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.