Bankada parası olanları üzecek haber geldi

Bankada parası olanları üzecek haber geldi

Yaşanılan enflasyon artışı sonrası merkez bankasından yeni hamleler gelmeye devam ediyor. İşte haberin detayları…

Uzun zamandır mevduat faiz oranları ile ilgili beklenen artış gerçekleşti. Detaylar haberimizde…

su

BANKADA PARASI OLANLAR DİKKAT! İŞLER TERSİNE DÖNDÜ. DÜŞMEYE BAŞLADI

Bir dönem mevduat faiz oranları üzerinden hesaplanıyordu. Yüzde 50’ye varan oranda artan faiz oranlarında yeni bir gelişme yaşandı. Bankalar yılın başında sabit mevduat faiz oranlarını düşürdü. 3 ay vadeli mevduatın faizi yüzde 40'a düşerken, 32 gün vadeli mevduatın faizi arttı.

Bankalar mevduat faizlerini düşürmeye başladı. Merkez bankalarının art arda yaptığı faiz artırımları sonucunda TL vadeli mevduat faizleri yükselişe geçti. Bu yılın son haftasında ortalama faiz oranı %52'nin üzerindeydi.

Özellikle dövize çevrilmiş ve döviz kuru korumalı mevduatlardan dönenlere yüksek faiz oranları teklif edildi. TL ile mevduat açanlara 3 aya kadar vade için yüzde 47-48 faiz oranı teklif edildi. Faiz oranları bu yılın ilk haftasında yüzde 40'a düştü.

Uzmanlar yılın son haftasında bankaların mevduat savaşına girmesiyle faiz oranlarının arttığını söylüyor.

MERKEZ BANKASI FAİZİ YÜZDE 42,50'YE YÜKSELTTİ

Merkez Bankası son kararıyla faiz oranını yüzde 42,50'ye yükseltti. Sonuç olarak 32 günlük APR %45'ten %46'ya yükseldi.

Merkez bankası faiz artışlarını dizginliyor ve enflasyonu izliyor ve gelecekte daha temkinli bir yaklaşım sergileyebilir.

 Ekonomist Mert Yılmaz, NTV'ye verdiği röportajda şunları söyledi: "Yeni yıl öncesi banka mevduatı için kıyasıya bir mücadele olacak. Herkes kendi rekorunu kırmak için yarışacak." Şimdi bazı aksaklıklar görüyoruz. Bu oran yüzde 40-41'e çıktı" dedi.

TL DÖNÜŞÜMLÜ KKM SONA ERMİŞTİ

Yeni yılla birlikte TL kuruyla teminat altına alınan mevduatlar aşamalı olarak kaldırılıyor. Yeni kayıtlar artık mümkün olmayacak ve hesabınız son başvuru tarihinden sonra bile yenilenmeyecektir. Ekonomistler bu durumun gelecek mali yılda TL vadeli mevduat faizleri üzerinde baskı yaratmasını bekliyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.