Bakan Işıkhan'dan asgari ücret çıkışı: İlk bilgiler geldi

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret çıkışı: İlk bilgiler geldi

2024 asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu olurken çalışanlar dört gözle yeni rakamı bekliyor. Bakan Işıkhan ise yeni tutarları açıklarken asgari ücrete yönelik değerlenmede bulundu.

Kasım ayının ortalarına gelinmesiyle beraber asgari ücretin belli olması için bekleyişler başladı. Asgari ücret rakamı beklenirken 2023 tutarı için Bakan Işıkhan'dan açıklama gecikmedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ın, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret için TÜRK-İŞ heyetinde 4 işçiye yer vereceklerini duyurmasıyla ilgili değerlendirmesi üzerine açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını olacağının sinyallerini verdi.

Bakan Işıkhan

ENFLASYON TEK HANEYE İNECEK Mİ?

Geçtiğimiz günlere katılım sağlanırken Türkiye ekonomisine dair Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, birincil önceliğiyle fiyat istikrarı üzerinden enflasyonun tek haneli rakamlarıyla indirilmesi için yeni tarih verildi. 2026 yılında enflasyonun tek haneye indirileceğinin sinyali verilirken Türkiye geçmişten bu yana uyguladığı disiplinli maliye politikaları üzerinden bütçe açığı ve kamu borç stokunun azalmalarıyla başarıya gidileceği belirtildi. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.