Asgari ücret zammında soru işareti büyüyor: Rakam yok

Asgari ücret zammında soru işareti büyüyor: Rakam yok

DİSK açıklamada bulundu! Asgari ücret hakkında rakam vermeyeceklerini söylediler. Detaylar haberimizde.

2024'e sayılı günler kala milyonlarca asgari ücretli işçi zam beklemekte. Asgari ücret komisyonunun dünkü ikinci toplantısında rakamların görüşülmediği açıklandı. Ancak rakamlar hakkında konuşmayan sadece komite değil; bazı sendikalar da bu yıl rakam teklifinde bulunmayacaklarını açıkladılar.

ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERMEYECEKLER

Milyonlarca asgari ücretli işçinin yeni maaşlarının bu ayın sonlarında belirlenmesi öngörülüyor. Bundan dolayı Asgari Ücret Komitesi dün ikinci toplantısını gerçekleştirdi. İşverenlerle sendikaların bir araya geldiği toplantının 1 saat 10 dakika sürmesi planlandı. Ancak rakamlar ortaya çıkmadı. Şaşırtıcı olan ise sendikanın herhangi bir rakam vermemesiydi. Toplantının ardından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ramazan Ağar, rakamları açıklamayı reddetti ve şunları söyledi: 

Asgari Ücret İçin Rakam Vermeyecekler

"Parayı veren biz değiliz. Sana para veren insanlar bir miktar söyleyecek ki buna göre değerlendirme yapılacak. Türk-İş olarak bir miktar söylediğimizde bu rakamın altına inme ihtimali yok. İşverenler ve hükümet rakam vermedi. Rakam geldiğinde ona 'evet' ya da 'hayır' diyeceğiz." DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu açıklamada bulundu: "Asgari ücrette rakamların peşinde değiliz. İnsana yakışır bir asgari ücret istiyoruz. Enflasyon tek haneye düşene kadar asgari ücretin yılda 4 kez tekrarlanmasını savunuyoruz" dedi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.