Asgari ücret zammında bölgesel asgari ücret talebi gündeme geldi

Asgari ücret zammında bölgesel asgari ücret talebi gündeme geldi

Asgari ücret üzerinde farklı tahminler yapılmaya devam ederken İTO Başkanı Şekib Avdagiç'ten dikkat çeken duyuru geldi. İşte asgari ücrette son durum...

2024 yılına geri sayım başlarken milyonlarca vatandaş asgari ücreti araştırmaya başladı. İş dünyası tarafından asgari ücretten öte, tüm ücret skalasına etki eden çalışma olduğuna değinen İTO Başkanı Şekib Avdagiç gelir vergisi dilimlerinin güncellemesi gerektiğinin altını çizdi.

2024 hakkındaki açıklamalara ''iddialı'' bir OVP yürürlükte olduğuna vurgu yapılırken Avdagiç, enflasyon kur ve faiz ile ilgili hedeflerin yol haritasının olduğunu belirterek iş dünyasının rekabetçiliğini kaybetmeyeceği bir denge içinde devam edilme gerektiğine vurgu yapıldı. Türkiye'deki üretici-ihraatçı rekabetçiliğini artırırken yurt içinde üreticiler ithal ürünlere karşılık olarak dezavantajların olduğunu açıkladı. 2024 yılı yeni asgari ücreti için büyük resmi görerek belirlenmesinin doğru olduğunu düşündüğünü ifade ederken iş dünyasının önem verdiği gelir vergisi dilimlerinin güncellenmesi gerektiğinin bilgisini verdi.

asgari ücrette skala

BÖLGESEL ASGARİ ÜCRET

Çalışanların gelir vergisi dilimlerinin yeniden düzenlemesiyle beraber üst limitin revize edilmesiyle çalışma hayatına dair önemli duyurular yapıldı. İTO Başkanı Aydagiç, 2'den 6'ya kadar farklı teşviklerin uygulanmasıyla asgari ücretin 6 skala olmasa bile 3 ya da 4 skala olarak olması gerektiğini belirterek asgari ücret, bölgesel olarak değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı.

İstanbul'daki asgari ücretle, teşvikle 6. bölge kapsamı içerisinde yer alan asgari ücretin aynı olmamasıyla beraber asgari ücretteki gelişmelerin illerdeki yükseliş sonrası gelişmekte olan illerde görece olarak bunun altında skala belirlenmesiyle fayda sağlanır. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.