Araç sahipleri dikkat: Ek MTV birinci taksit ödeme süresi değişti!

Araç sahipleri dikkat: Ek MTV birinci taksit ödeme süresi değişti!

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) ek ödeme olarak değerlendirilen ödemenin ilk taksit süresi 6 Eylül (Çarşamba) tarihine kadar uzatıldı.

Ek MTV'nin ilk taksidinin ödeme tarihi uzatıldı. Hazine Bakanlığı'nın internet sitesinden yayınlanan duyuruda, Hazine Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmeye göre Ağustos Perşembe sonundan itibaren ödenecek olan ek MTV'nin ilk taksitinin ödeme süresinin uzatılmasına karar verilirken yeni tarihin 31 Ağustos'tan 6 Eylül Çarşamba'ya kadar olduğu belirtildi.

Ödemeyi vergi dairesi web sitesi "gib.gov.tr", interaktif vergi dairesi ve GİB mobil uygulamaları, anlaşmalı bankaların kredi ya da banka kartı kullanan banka hesapları, şubeler, mobil bankacılık, telefon bankacılığı ve internet bankacılığı üzerinden yapabilirsiniz. Ödeme aynı zamanda vergi dairesi kasasında veya PTT şubesinden de yapılabilir.

Ek MTV birinci taksit ödeme süresi değişti!

"Depremzedeler MTV ek ücretini ödemiyor"

MTV Ek Ücretini ödemeyen kişiler eskime, imha veya ihracat onayını kapatamaz.

Kahramanmaraş depremi nedeniyle mücbir neden ilan edilen ve deprem durumunda Adana, Adıyaman, Diyarbakır ve Adıyaman'ın yanı sıra Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ ile Sivas'ın Gürün ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen merkez üssü depreminde ruhsatlı ve kayıtlı araçlar, yıkılan veya ağır veya orta derecede hasar gören bina sahiplerinin sahip olduğu araçlar, şiddetli deprem hasarı nedeniyle kullanılamaz hale gelen araçlar ile eşini ya da birinci dereceden kan hısımlarından birisini kaybeden mükelleflerinin sahip olduğu araçlar ek MTV'den muaf tutuluyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.