Arabası olana son 2 gün alarmı! Sıfırından en eskisine yapmayan yanacak

Arabası olana son 2 gün alarmı! Sıfırından en eskisine yapmayan yanacak

Enflasyonla mücadele kapsamında, tüm araç sahiplerine önemli bir duyuru! Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri başladı. Ödemeleri ihmal edenlere yeni yaptırımlar açıklandı. Tüm detaylar haberimizde...

6 Şubat deprem faciası ve artan enflasyonun ardından tüm araç sahiplerini ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Enflasyonla mücadele kapsamında, tüm araç tipleri için ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri başladı. Bu ödemelerin yapılmasını ihmal edenler için yeni yaptırımlar açıklandı.

İLK DEFA TAŞIT ALACAKLAR MTV'SİNİ BİRLİKTE ÖDEYECEK

1

Ödemelerin bir defa yapılacak olması ve 1 yaşından 40 yaşına kadar olan tüm araçları kapsaması nedeniyle bu düzenleme tüm araç sahiplerini etkiliyor. Ek MTV ödemelerini yapmayanlar, araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurtdışına çıkaramayacak. Bu nedenle yatırımcılar, MTV ödemelerine dikkat etmek zorunda kalacaklar.

2023 yılında ek MTV ödemesinin, ödenen MTV tutarı kadar olacağı belirtiliyor. Ödeme, iki taksitte yapılacak, ilk taksit ağustos ayında, ikinci taksit ise bu yılın kasım ayında ödenecek. Yıl sonuna kadar taşıt alacak olanlar, ek MTV ile taşıtın MTV'sini birlikte ve peşin ödemek zorunda kalacaklar.

Ek MTV mükellefiyetinde esas alınacak tarih, düzenlemenin yayımlandığı 15 Temmuz 2023 olarak belirtiliyor. Bu düzenleme, 7456 sayılı yasa ile getirilmiş ve Tebliğde belirtilen tarihler dikkate alınacak. Ödeme yapacak olanlar, yasanın yayımlandığı tarihten önce araçlarının sahibi olanlar ve 31 Aralık 2023 tarihine kadar ilk defa taşıt alacak olanlar olacaklar.

Ayrıca, 2023 yılına ilişkin MTV ödemelerinin ikinci taksit dönemi sürüyor ve temmuz ayının sonuna kadar yapılması gerekiyor. Araç sahipleri, MTV borçlarını İnteraktif Vergi Dairesi veya Dijital Ödeme Noktaları üzerinden hızlıca ödeyebilirler.

Bu düzenlemeler, ekonomik sıkıntılar ve enflasyonla mücadele sürecinde araç sahiplerinin dikkatini çekiyor ve doğru ödemeleri yapmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.