Altın alırken bu detaya dikkat edin: Kuyumcular bile ayırt edemiyor

Altın alırken bu detaya dikkat edin: Kuyumcular bile ayırt edemiyor

Bilecikli kuyumcu İbrahim Rafet Sünetci, altın alıcılarına ciddi bir uyarıda bulundu. Geçtiğimiz günlerde halk arasında popüler olan "çekilmiş altın" olarak da bilinen kesme altınla ilgili dolandırıcılık uyarısı yayınladı.

Parasını yatırıma dönüştürmek isteyen birçok vatandaş son zamanlarda altına yöneliyor. Altın satın alan kişiler genellikle çok az zararla değiştirilebilen gram altın paketlerini satın alıyorlar.

Kuyumcu İbrahim Rafet Sünetci, geçtiğimiz günlerde ambalajlı altın yerine çekme altın olarak bilinen ürünü satın alması üzerine önemli bir uyarı yaptı. 

Altın alırken bu detaya dikkat edin

Ambalajlı altın yerine, fiyatları ambalajlı ürünlere göre daha düşük olan, "çekme altın" adı verilen yarı mamul ürünler tercih edildiğini söyleyen Bilecikli kuyumcu Sünetçi, bu altının barkodu ya da seri numarasının olmaması nedeniyle dolandırıcılık olaylarının sık görüldüğüne dikkat çekerek, kesilen altının barkodu ya da pulu bulunmadığını hatırlattı ve bu altının karat sayısının ancak bu altınlarla anlaşılabileceğini ifade etti.

Çıkarılan altının tanınmış bir kuyumcudan satın alınması gerektiğini söyleyen İbrahim Rafet Sünetci, ahtesinin bulunması halinde altının moloz yığınına dönüşeceğini açıkladı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.