Akaryakıtta ÖTV tutarları arttı! Benzin ve motorinin litresi 30 lirayı geçti..

Akaryakıtta ÖTV tutarları arttı! Benzin ve motorinin litresi 30 lirayı geçti..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan ve Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereği akaryakıtta ÖTV miktarı artırıldı. 5 lira tutarında gelen zam gece yarısı itibariyle pompa fiyatlarına yansıtıldı. Bu kapsamda İstanbul'da benzin fiyatları 28,05 liradan 34,05 liraya, motorin fiyatları 26,32 liradan 32,32 liraya yükseldi.

Akaryakıta uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) miktarına ilişkin düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan bir kararla Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Karara göre, kurşunsuz benzinde litre fiyatının üzerinden uygulanan ve 2,52 lira ÖTV tutarı 7,52 liraya çıkarılırken motorinin litre fiyatının üzerinden uygulanan ve 2,05 lira olan ÖTV tutarı 7,05 liraya yükseltildi. LPG'den ise 5,77 lira ÖTV tahsil edilecek. Diğer taraftan benzol, tuluol ve ksiol'un yanı sıra solvent nafta ile madeni yağlayıcılar gibi ürünlerde ÖTV oranları artırıldı.

Akaryakıtta ÖTV tutarları arttı

BENZİN VE MOTORİNE DEV ZAM

ÖTV kararı sonrasında benzin ve motorin grubu fiyatlarına pazar gününden itibaren yaklaşık olarak 6 lira zam yapıldı. Bu kapsamda İstanbul'da benzinin litre fiyatı 28,05 liradan 34,05 liraya, motorinin litre fiyatı ise 26,32 liradan 32,32 liraya yükseldi.

OTOGAZA DA ÖTV ZAMMI

LPG grubunda ise pazar günü itibariyle 2.80 TL'lik ÖTV zammı hayata geçirildi.

2016 yılından itibaren ÖTV Kanunu Ek (I) Listesi'nde yer alan mallar (yakıtlar ve akaryakıt dışı petrol ürünleri gibi) için sabit ÖTV tutarları uygulanmaya başlandı. Bugüne kadar çok az vergi artışı uygulandı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.