200 TL'si olanlara uyarı: Bu detay mutlaka kontrol edilmeli

200 TL'si olanlara uyarı: Bu detay mutlaka kontrol edilmeli

Cüzdanında 200 TL'si olanlara duyuru geldi. 5 lirasındaki hatalı bası sonrasında 50 bin TL'ye satışa çıkarılırken bu durum 200 liralarda da aynı durum görüldü.

Van merkezde bulunan İpekyolu ilçesinde yaşanan Sezgin Yılmaz, alışveriş sonrasında 5 TL'nin hatalı basıldığını görerek sağ üst köşede yer alan 5 rakamının yarısının olmadığını belirtti. Yılmaz, banknotu Merkez Bankası'na götürülerek hatalı basım için 50 bin TL'ye satışa çıkartıldı.

Haber sitelerinde yer alan hatalı basım haberine göre banknotlar vatandaşların ilgisini çekerken saklayan ya da fark ederek cebinde yer alan 20 bin TL kimisi ise 300 bin TL'ye satışa çıkartılıyor. Bu kişilerin başına talih kuşu konarken, 200 lirayı duyan fotoğrafın çekimlerine ilgi çekti. Bazı paralar servet değerinde olurken 5 TL yanızca 50 bin TL ile satışa sunuldu.

200 TL hatalı basım

Bankaya para yatırılırken 200 TL'lik banknotlar koyulurken önce sahte ibareleri konuldu. Koleksiyoncuların ilgileneceği türde bir baskı hastası yaşanmasıyla ATM parayı kabul etmedi. Banka görevlilerinin incelemesiyle paranın sahte olmadığı fakat basımda hata olduğu öne sürüldü. Yatırdığı paradan 200 TL'lik bir banknotun 'hatalı para' uyarısıyla tekrar kendisine dönmesi üzerine durumu sorunca her şey belli oldu.

SEVİNÇ HÜZÜNLE BİTTİ

Market sahibi Kerim Canbaz, ilk hata uyarısında parayı sahte zannettiğini ve üzüldüğünü belirtti. Fakat devamında paranın sahte olmadığını koleksiyoncuların ilgilendiklerini duyduktan sonra sevinçler yaşandı. Hatalı paralarda araştırma yapılırken 200 TL'lik banknotlarda Atatürk siluetinin üzerinde 200 bulunuyor. Gelen haberler üzerine bu parada sadece 2 tane olduğu ortaya çıktı. Hatalı para için tekliflere açık olan Canbaz, yurt dışında oğlunun eğitim görmesini istediği için yüksek tutarları sundu.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.