MEB ortak sınav soru ve cevaplarını açıkladı

MEB ortak sınav soru ve cevaplarını açıkladı

Milyonlarca 6 ve 9'uncu sınıf öğrencisinin ilk kez deneyimlediği sınavın genel soru ve cevap seti Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlandı. 26 ve 27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen sınavda öğrenciler ilk kez açık uçlu sorular ve kısa cevaplarla karşılaştı. Peki 2024 ortak sınavın sonuçları nasıl öğrenilecek? Ortak sınav talep ekranı açıldı mı? Ortak sınava ilişkin son gelişmelerin ayrıntıları yayımlandı...

Milyonlarca öğrenci ortak sınav sonuçlarını bekliyor. Ulusal ortak yazılı sınav 26-27 Mart tarihlerinde yapıldı. Sınavda ilk kez öğrencilerin kendi ağzından yazdığı açık uçlu, kısa cevaplı sorular da kullanıldı. Lise sınavlarına ilişkin sınav sorular ve cevapları ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı.

2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyılının ilk yazılı sınavı 26 Mart'ta 6. ve 9. sınıflar için Edebiyat ve Türkçe; 6 ve 9'uncu sınıf matematik dersleri için 27 Mart'ta ülke genelinde ortak bir biçimde gerçekleştirildi. Ülke çapında ilk kez lise yazılı sınavlarında açık uçlu, kısa cevaplı sorular kullanıldı.

6. sınıf Türkçe yazılı sınavında 14 çoktan seçmeli soru ve 2 açık uçlu soru kullanılırken 6. sınıf matematik yazma sınavından 10, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı yazma sınavında 7 adet açık ve kısa cevaplı soruldu. 9. sınıf matematik yazma sınavında ise 8 adet açık ve kısa cevap soru kullanılmıştır.

MEB ortak sınav soru ve cevaplarını açıkladı

Öte yandan, öğrencilerin gelişimini izlemek ve okullar arası bütünlüğü sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ulusal ortak sınavda ilk kez öğrencilerin açık uçlu sorulara kendi sözleriyle cevap yazmaları kullanıldı.

ORTAK SINAV SONUÇLARINA NASIL ULAŞILIR?

6.sınıf Türkçe dersinin ortak yazılı sınav sonuçlarının “ortakyazilisinav.meb.gov.tr” üzerinden okul müdürlerine iletilecek ve alan öğretmenleri tarafından Okul sistemi elektronik öğreniminde işleneceği bildirildi.

6. sınıf matematik dersi, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi ve 9. sınıf matematik dersinin ortak yazılı sınav sonuçlarının ise ilgili dersin öğretmeni tarafından e-Okul sistemine işlenerek öğrenciye bildirileceği kaydedildi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.